associació d'usuaris del tren

la targeta de transport intermodal

autren | 11 Juliol, 2008 23:50

Des de fa més d’un any, les persones que habitualment viatgem amb el tren, podem utilitzar la nova targeta de transport anomenada intermodal. En aquest temps s’han posat de manifest una sèrie de deficiències i problemes que han provocat moltes incomoditats, discussions, mals entesos i fins i tot s’ha discriminat els pensionistes, joves i famílies nombroses, que si volen beneficiar-se dels descomptes corresponents, no l’han de carregar. La conseqüència ha estat el rebuig al nou sistema de la Targeta Intermodal. El Consorci de Transport de Mallorca (CTM) com a resposta al rebuig, la va imposar a partir del passat 26 de gener, suprimint tots els altres models d’abonament (més pràctics, més senzills i en alguns casos més econòmics). Actualment a Mallorca, tenim dues targetes de transport públic, la Targeta Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, amb molta acceptació per part dels usuaris de la EMT que tenen dret a usar-la i la Targeta Intermodal del CTM que fins ara no ha generat gaire satisfacció. Els dos models de targetes son incompatibles i no possibiliten la integració de la EMT en el CTM i per tant no es pot viatjar en tren i bus de la EMT de Palma, pagant únicament el primer viatge. Des de l’Associació d’Usuàries i Usuaris del Tren ho tenim clar, el model de la Targeta Ciutadana de l’ajuntament de Palma, és amb molta diferència, el millor sistema i per tant sol•licitem que pugui adquirir-la tothom i s’adopti com a model únic de pagament en el transport públic de Mallorca. Comparació; TARGETA CIUTADANA 1.- Es molt senzilla, molt bona d’entendre, molt pràctica, molt útil i molt econòmica. 2.- Es exclusiva per a residents de Palma i residents d’alguns pobles amb qui els seus ajuntaments han signat convenis de col•laboració amb l’ajuntament de Palma. 3.- Està pensada per a la satisfacció i la comoditat dels usuaris de la EMT que tenen dret a obtenir-la. 4.- Permet canviar de destí i combinar diferents itineraris. 5.- Té tarifa única que permet fer transbordaments canviant de línia de bus en un termini de 90 minuts per 46 cèntims. 6.- El saldo carregat a la targeta no caduca i es manté fins que s’esgoten els viatges pagats. TARGETA INTERMODAL 1.- Es molt complicada, mala d’entendre, poc pràctica i resulta més cara. 2.- Pot adquirir-la qualsevol persona identificada. 3.- Està pensada per a controlar els viatgers, evitar el frau, millorar la gestió de les empreses de transport públic i assegurar la recaptació econòmica. 4.- És rígida i sols permet adquirir un itinerari i una distància prefixada, concretada amb els anomenats bots. 5.- El trajecte més curt i més econòmic, T-40 amb 0 bots val 48 cèntims i un trajecte semblant als 90 minuts de la EMT, T-40 amb 4 bots, val 1,50 euros. 6.- El saldo carregat caduca, 20 viatges als 120 dies i 40 viatges (més econòmic) als 45 dies. Per tot això l’Associació d’Usuàries i Usuaris del Tren sol•licitem al Consorci de Transport de Mallorca i al Govern Balear un esforç a l’hora d’integrar tot el transport públic de Mallorca en un sol sistema de targeta i tarifes. Que es faci, amb criteris socials i mediambientals, tenint en compte la imperiosa necessitat de traspassar usuaris del cotxe privat al transport públic i que s’adopti un sistema compatible amb la Targeta Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, per ser actualment el sistema més eficient, el més acceptat i també el més utilitzat.

nota informativa, vaga SFM

autren | 09 Juliol, 2008 20:34

Els Usuaris del Tren, disgustats per les molèsties ocasionades per la vaga de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), contemplem i patim una situació injusta que en el nostre entendre no s’hauria d’haver produït. Seguretat, puntualitat, suficiència, comoditat i bona gestió, son qüestions que sempre s’han reivindicat per part dels usuaris i usuàries del tren i mai s’han resolt satisfactòriament a SFM. En diferents ocasions l’Associació d’Usuaris del Tren ens hem manifestat públicament expressant les nostres demandes i gaire be sempre hem trobat incomprensió i desinterès davant les nostres demandes. Com a persones usuàries del tren i afectades pel conflicte, ens sentim víctimes utilitzades en mig d’un enfrontament que no acabem d’entendre. No participem ni assistim en cap àmbit de negociació, no disposem de dades suficients, no hi ha prou visibilitat ni transparència sobre el conflicte i no ens podem creure que totes les incomoditats que patim i hem patit des de que començaren les obres de sotarrament del tren, estiguin motivades per la preocupació que genera el nostre benestar i la nostra seguretat. L’Associació d’Usuaris del Tren no volem que el conflicte es resolgui a partir de posicions de força, volem que es resolgui amb arguments, amb diàleg i amb totes les cartes destapades. Parlem d’un servei públic, d’una administració pública, d’uns treballadors públics i d’uns pressupostos públics i no ens agrada que les negociacions entre les parts es portin amb tant de secret. Pot ser tot sigui una qüestió de formes i l’enteniment desitjable sigui aviat possible entre l’administració i els treballadors i treballadores de SFM, per això l’Associació d’Usuaris del Tren, demanem a les dues parts més consciència de servidors públics, més informació, més transparència i molt més sentit de la responsabilitat.

nota de premsa abril 2008

autren | 07 Juliol, 2008 21:12

nota de premsa La Junta Directiva de l’Associació d’Usuaris del Tren, front a les reivindicacions dels batles d’Inca i Manacor de soterrar el tren i a la vista de com es plantegen les properes inversions ferroviàries a Mallorca. Volem manifestar la nostra preocupació per que no veiem en les diferents administracions públiques ni en el propi Govern, l’interès suficient per a invertir en el Transport Públic que realment necessitem. Si hi ha unes característiques que poden definir el nostre Transport Públic a les Illes, aquestes son: deficient, insuficient, escàs i precari. Més de quaranta anys d’inversió pública en infrastructures per a que utilitzem el cotxe, afegit al nul interès de l’administració per a que disposem de un transport públic eficient, son les veritables raons per les quals ens hem convertit en la Comunitat Autònoma que més usa i abusa del cotxe particular. Soterrar el tren a Inca o Manacor, no respon a cap necessitat del transport públic, respon bàsicament a una idea equivocada del que es un transport ferroviari eficient i a una possible especulació urbanística. Com a usuaris del tren no podem admetre, que els escassos recursos econòmics que s’han de invertir per a millorar i ampliar el nostre sistema ferroviari, puguin tornar a ser utilitzats en tant mal criteri. Grans inversions en obres faraòniques que no responen a les necessitats reals que tenim, que no augmenten la capacitat, la eficiència i la qualitat del servei i son en definitiva una bona excusa per a fer bons negocis amb els doblers de tots. Soterrar el tren, implica invertir en un model de tren més car i menys útil que un tren en superfície i no va en la direcció de transvasar el màxim possible d’usuaris del cotxe particular al transport ferroviari, tal com han manifestat que era la seva voluntat el nou equip de Govern i la Conselleria de Mobilitat. La manca de difusió pública dels nous models de Tren Tram (tramvies lleugers, silenciosos, nets, accessibles, ) amb moltes prestacions tècniques i de seguretat que s’estan implantant per tot Europa i a molts d’indrets de l’estat espanyol, es un motiu més de preocupació que ens fa pensar que els criteris per a realitzar les noves inversions poden respondre més a qüestions de imatge i disputa política que no pas al convenciment de quina es la possible millor inversió en transport públic.

nota informativa 18 de març

autren | 07 Juliol, 2008 21:08

18 de Març de 2008 Avui hem tingut un altra èxit de recollida de signatures en el darrer dia que hem instal•lat la taula de l’Associació d’Usuaris del Tren a l’Estació Intermodal de Palma. En total hem arribat a les 2.400 signatures. L’Associació d’Usuaris del Tren amb aquesta recollida de signatures efectuada en el termini de 30 dies, volem donar a entendre a la Conselleria de Mobilitat que totes les queixes que l’hi hem manifestat son reals, que no son capricis de l’Associació d’Usuaris del Tren i que no sols ens representem a nosaltres mateixos. No es cert que les Targetes Intermodals actuals, estiguin ben pensades, ni que funcionin bé, ni que els usuaris que les utilitzen amb el temps ens hi adaptarem i ens agradarà el sistema, tal com l’hi manifesten des de el Consorci de Transports de Mallorca. Els Usuaris i Usuàries habituals del tren sabem que la gestió del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) i de les tarifes es millorable en molts d’aspectes i continuadament ho hem fet saber a qui ens ha volgut escoltar. Esperem que la Conselleria de Mobilitat ens prengui en consideració i que les millores que reclamen siguin tingudes en compte com a necessitats per a millorar el Servei Públic de Transport de Mallorca.

no al soterrmen del tren Inca i Manaor

autren | 07 Juliol, 2008 20:55

Front a les reivindicacions dels batles d’Inca i Manacor de soterrar el tren en aquests municipis, volem manifestar el nostre total desacord amb aquests projectes que no responen a les prioritats de millora del transport ferroviari a Mallorca. Reivindicar el soterrament del tren a Inca i Manacor, respon a una idea equivocada del que es un transport ferroviari eficient i també a una possible especulació urbanística. Les veritables necessitats del transport ferroviari son: el desdoblament de la via entre Inca i l’Enllaç, l’electrificació de totes les línies i fer arribar el tren fins Artà, l’Aeroport i Alcudia. Com a usuaris del tren no podem admetre, que els escassos recursos econòmics que s’han d’invertir per a millorar i ampliar el nostre sistema ferroviari, puguin tornar a ser utilitzats en tant mal criteri com en la legislatura passada. Grans inversions en obres faraòniques que no responen a les necessitats reals que tenim, que no augmenten significativament la capacitat de transport, la eficiència o la qualitat del servei i son en definitiva una bona excusa per a fer bons negocis especulant amb els doblers de tots. Soterrar el tren, implica desviar importants recursos econòmics per fer unes grans obres que no beneficien als usuaris ni al transport públic i a més suposa invertir en un model de tren menys útil que un tren en superfície, lleuger i de baix impacte. No es tracte tant de invertir molt si no de invertir en allò que realment necessitem, en la direcció de transvasar i guanyar el màxim possible d’usuaris del cotxe particular per a el transport ferroviari. A Mallorca hi ha una manca evident de difusió pública dels nous models de trens elèctrics: el TrenTram (tramvies lleugers, silenciosos, nets, accessibles,) amb moltes prestacions tècniques i de seguretat que s’estan implantant per tot Europa i a molts d’indrets de l’estat espanyol. Pensem que és urgent i necessari, que la Conselleria de Mobilitat, realitzi una bona tasca de informació i sensibilització destinada a aquella part de la població d’aquests municipis (Inca i Manacor) que estan molt influenciats per uns representants polítics que demostren que els hi importa molt poc el transport ferroviari. Per acabar, volem manifestar la nostra satisfacció davant l’anunci de prioritzar les inversions ferroviàries en l’electrificació de la línia Palma-Inca. És un primer pas indispensable per incrementar freqüències, reduir temps en els trajectes i guanyar en comoditat per a tothom que viatgi amb tren.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb