associació d'usuaris del tren

Avaria a la "Gran Estació Intermodal"

autren | 29 Octubre, 2008 21:26

Publicat a Diari de Mallrca. dimecres 29 d'cture e 2008. Una caída de la tensión eléctrica dejo inoperativo el centro de control del tránsito. F. GUIJARRO. PALMA. El metro de Palma sigue sin superar su mala racha. Una avería en el centro de control del tránsito del suburbano y del tren que se encuentra en la estación de Palma paralizó durante la tarde de ayer ambos servicios durante más de una hora, según la información facilitada por la conselleria de Movilidad, que en todo momento descartó que el problema hubiera estado provocado por las lluvias que cayeron durante la pasada jornada. La explicación facilitada por un portavoz es que una caída en la tensión eléctrica que se produjo a las 5 de la tarde afectó a los ordenadores que regulan el tránsito, dejándolos inoperativos. Ante el riesgo que ello conllevaba, se optó por detener tanto las maquinas del metro como las del tren, aunque algunas de estas últimas siguieron circulando con mucha más lentitud. En cualquier caso, dos máquinas del suburbano quedaron detenidas en dos estaciones diferentes. En el caso del ferrocarril, el servicio no consiguió restablecerse con normalidad hasta pasada una hora desde la avería, lo que provocó los correspondientes retrasos que afectaron a un número importante de usuarios. En concreto, dos trenes registraron demoras de 40 minutos, tres de 15 minutos, y uno que debía llegar a sa Pobla quedó suspendido. Dos horas sin metro Respecto al metro, el servicio quedó paralizado durante casi dos horas, y su funcionamiento se retomó con mayor lentitud de la habitual, por lo que no pudo cumplirse la frecuencia de un viaje cada 15 minutos. En este caso, el problema fue doble. Además de la avería en el centro de control, se registró otra en las agujas que regulan automáticamente el cambio de vías en la estación de Son Fuster Vell. El suburbano no volvió a estar operativo hasta casi las 7 de la tarde, coincidiendo con los horarios de salida de clases de la Universitat balear, lo que multiplicó la cifra de afectados por los problemas en este servicio. Desde la conselleria de Movilidad se señaló que los técnicos iban a analizar las causas del fallo eléctrico, y se anunció que hoy podrían darse explicaciones mucho más detalladas. Cabe recordar que el servicio de metro se retomó hace pocas semanas, después de permanecer meses paralizado a causa de las inundaciones que hace un año se registraron en varias estaciones.

els usuaris del tren i el Consorci de Transport de Mallorca (CTM)

autren | 22 Octubre, 2008 20:20

La gent que habitualment viatgem amb tren, sabem que moltes persones s’han queixat dels problemes generats pel mal funcionament del les Targetes Intermodals i pel complicat sistema de tarifes que ha imposat el CTM. Fa quasi dos anys que el CTM va imposar les noves targetes, però les màquines expenedores i les validadores, encara no permeten carregar o validar les targetes a pensionistes, joves menors de 26 anys i membres de famílies nombroses, col•lectius que tenen dret a un descompte del 50% en el preu del bitllet. El nou sistema ha resultat extremadament car per a l’administració i molt complicat i poc pràctic per a la majoria dels usuaris. Són moltes les persones que no poden carregar la “Súper Targeta Intermodal” i els dies que el tren arriba tard a Palma, (en hora punta, a vegades s’han superat els 20 minuts de retràs) aquestes persones no poden sortir de l’estació, perquè ningú els ha despatxat el bitllet corresponent i el CTM, que no en sap res de trens, té tancades les sortides. Amb aquesta situació, els pensionistes, els joves i membres de famílies nombroses que no poden carregar la targeta, han de fer una incòmoda espera, amb molta de paciència i molts de nervis per a poder adquirir un bitllet senzill que els permeti poder sortir de l’estació. Es donen casos de persones d’aquests col•lectius, que utilitzen el tren diàriament, que han hagut de renunciar al descompte que els hi pertoca i han carregat la targeta pagant el preu establert amb caràcter general, per tal d’evitar les molèsties d’haver de fer coes cada dia per adquirir el bitllet. Ens consta que fins i tot Serveis Ferroviaris de Mallorca ha demanat al CTM que realitzi les modificacions tècniques necessàries per a què els col•lectius esmentats puguin carregar la targeta de transport amb els preus reduïts als quals tenen dret, fet que facilitaria molt la feina a la mateixa empresa (ja no es produirien les coes diàries per adquirir bitllets a l’estació de Palma) i evitaria moltes molèsties a aquests usuaris. Però això al CTM, ni l’importa ni l’interessa, perquè la seva funció és la recaptació i el cobrament de les tarifes, el control i el seguiment de tots els potencials defraudadors que utilitzem el tren. Els usuaris del tren com és natural tenim obligacions i aquestes estan correctament escrites i exposades dins els vagons dels trens. És de suposar però, que encara que no estiguin per escrit i exposats en els vagons dels trens, també ens corresponen uns drets, de qualitat, de puntualitat, de comoditat i eficiència del servei, que no els podem gaudir. En conseqüència hem d’entendre que la satisfacció dels passatgers, al CTM ni l’hi va, ni l’hi ve, ni l’importa i així a poc a poc, aconsegueixen suprimir la consciència de Servei Públic de Serveis Ferroviaris de Mallorca.

dues persones queden atrapades al metro

autren | 14 Octubre, 2008 10:48

Dues persones amb discapacitat fisica quedaren atrapades al metro de Palma, Publicat a diari de balears. 08/10/08, Salvador Botella i Gabriel Rosselló són dues persones amb discapacitat fisica que quedaren atrapades al metro de Palma. A les 17.46 hores pujaren al metro a l’estació Intermodal i baixaren a la de Son Fuster. Allà es trobaren amb l’ascensor espatllat, tot sols i sense poder sortir de l’estació. Cridaren per l’intèrfon i fins prop d’una hora més tard no hi comparegueren uns guàrdies de seguretat. Llavors, un gerent d’SFM també hi acudí i, a banda de demanar-los perdó, els va recomanar anar a l’estació anterior. En arribar a Jacint Verdaguer, però, toparen amb la mateixa pedra. L’ascensor també estava espatllat. Aleshores, patiren un atac d’ansietat. Fins a quatre hores més tard no va concloure el viatge d’aquests dos ciutadans.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb