associació d'usuaris del tren

La Targeta Ciutadana de Palma

autren | 29 Desembre, 2008 22:35

La Targeta Ciutadana de Palma, és un sistema modern d’abonament al Transport Públic, dels millors que hi ha en tot l’estat. Però té l’inconvenient que discrimina als usuaris d’alguns pobles, perquè els seus ajuntaments no han volgut signar convenis de col•laboració amb l’Ajuntament de Palma. La Targeta Ciutadana de Palma, a diferència d’altres targetes de transport, és molt senzilla, pràctica i bona d’entendre, està pensada per a satisfer als usuaris i per a que tots la vulguin utilitzar. Permet als usuaris que poden adquirir-la, gaudir del bus de l’EMT còmodament, carregar-la amb tranquil•litat, adaptant les quanties a carregar a les necessitats de cada persona, sense haver de passar pena de què el saldo carregat caduqui, com passa amb la Targeta Intermodal, tan criticada pels usuaris dels Serveis Ferroviaris de Mallorca. Per acabar amb la discriminació, entre les persones que poden adquirir-la i les que no, el Govern Balear hauria d’assumir que el transport públic de Palma, és una servei públic per a tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears i substituir l’acord existent entre l’Ajuntament de Palma i altres ajuntaments, per un altre acord entre el Govern Balear i l’Ajuntament de Palma. Però, per algun raonament estrany, els responsables del Transport Públic en comptes d’acabar amb la discriminació i permetre que tothom pugui adquirir la Targeta Ciutadana, consideren que si no existeix un sistema semblant i amb les mateixes avantatges per a els usuaris, a cap altra lloc de tot l’estat, vol dir que el sistema no deu ésser bo i per tant el volen canviar. No importa el grau de implantació, ni el nivell de satisfacció que ha generat fins ara la Targeta Ciutadana, s’han d’imposar unes noves tarifes i uns nous models d’abonaments, per qüestions que difícilment podem entendre els usuaris. La propera i imminent implantació de l’anunciat nou sistema de tarifes a l’ EMT, en detriment de la Targeta Ciutadana, és un error que empitjorarà la qualitat del servei i no ajudarà a guanyar nous usuaris per al Transport Públic. El nou sistema de tarifes, està pensat per a satisfer els gestors, per facilitar el control i l’administració de les empreses, no per afavorir i augmentar la utilització del Transport Públic. La promoció del Transport Públic, s’ha de centrar en les persones que encara no l’utilitzen, amb mesures que millorin l’eficiència i la qualitat del servei, no amb abonaments i ofertes per a que els usuaris habituals l’utilitzin encara més del que ho fan. Les persones tenim les necessitats de transport que tenim, no les que desitgem. Amb les noves ofertes de tarifes bonificades per a la gent que utilitzi el bus més de 50 vegades cada mes, les nostres necessitats de transport públic, no canviaran. Hi ha persones que van a la feina caminant i fan la tornada amb el bus, altres sempre van caminant o en bicicleta i sols utilitzen el Bus si fa mal temps i altres tenen la sort de tenir les seves ocupacions a prop de casa i sols utilitzen el bus per a desplaçaments ocasionals o necessitats puntuals. Amb les necessitats de transport públic, igual que passa amb altres serveis públics, pitjor estan les persones que més els utilitzen i millor les que menys en necessiten. Si una persona es desplaça en bus més de 50 vegades al mes, es passa moltes hores dins el bus i no ho fa per gust, ni per caprici. Probablement és una persona poc afortunada, que té l’ocupació lluny de casa per culpa de la distribució urbana i per això el criteri de solidaritat és important que es contempli en les tarifes del Transport Públic. Però per altra banda resulta poc raonable que per conveniències de l’Administració, les persones que utilitzen menys el bus, no puguin gaudir d’un abonament de transport públic amb igualtat de condicions, pel simple fet de no utilitzar-lo amb molta freqüència. Les tarifes i els abonaments al transport públic s’han de elaborar i fixar amb criteris polítics, socials i ecològics. Utilitzar només criteris mercantils per a fixar les tarifes del transport públic, pot ser raonable en empreses amb ànim de lucre, però en una Administració Pública, és inadmissible.

EL GOB PRESENTA AL•LEGACIONS AL PROJECTE DE LA LÍNIA DE TREN MANACOR-ARTÀ

autren | 02 Desembre, 2008 18:56

Tot i considerar que el projecte s'adequa a les reivindicacions fetes pel GOB i la Plataforma en Defensa del Tren, l'enllaç provisional a Manacor pot condicionar negativament l'acceptació social i ús d'aquesta infrastructura i per tant la seva viabilitat futura. ________________________________________________________________ Des del GOB consideram que el projecte de reobertura de la línia fins a Artà és un projecte que s'adequa en bona part a les peticions sobre aquesta línia, que any rera any s'ha anat reivindicant per bona part de la població de llevant: s'ajusta, en tot el seu recorregut, al trajecte existent, a part de preveure la possible ampliació a doble via en l'execució de les expropiacions dels terrenys per aqueta actuació. A més es planteja un tren elèctric en la modalitat tren-tram que permetrà compatibilitzar els trajectes interurbans amb els trams urbans en atravessar nuclis de població, com és el cas especialment de Manacor. Tanmateix però des del GOB consideram: NO RESOL LA DEMANDA DE CONNEXIÓ DEL LLEVANT AMB LA CIUTAT DE PALMA. El fet que es plantegi com un projecte que no dona continuïtat al tren existent fins a Manacor, fa que, funcionalment esdevengui un tren de recorregut per la comarca de llevant però no un tren que solucioni les necessitats de disposar de transport públic ràpid, barat i eficient per anar de la zona de llevant a Palma, un desplaçament que diàriament fan moltes persones per motius laborals. El fet d'haver de fer un transbordament en arribar a Manacor implica que si no es fa amb una molt bona eficiència del servei i una integració tarifària i sobretot horària, l'objectiu de connectar Palma amb el llevant de Mallorca no es veurà assolit amb aquesta inversió que es planteja en infrastructura ferroviària. A MANACOR, UNA "ESTACIÓ PROVISIONAL" QUE ES PODRIA CONVERTIR EN DEFINITIVA. Des del parer del GOB preocupa especialment el plantejament de l'estació de Manacor que es proposa fins a haver resolt la discussió relativa a l'entrada del tren a la ciutat de Manacor i per tant la discussió entre si aquest ha de ser soterrat o en superfície. A parer del GOB, el tipus de tren que es proposa és un tren que permet perfectament la permeabilitat de la infrastructura ferroviària amb els usos urbans, ja que pot funcionar com a tramvia i interaccionar amb altres usos de la superfície viària, ja siguin cotxes, transport públic per carretera, vianants o altres modes de transport no motoritzats. De fet, en el plantejament d'aquesta estació provisional el que preocupa és la situació que pràcticament fa incompatible qualsevol tipus d'integració horària i de servei amb el tren de Manacor- Palma, bàsicament per dos motius: a) pel fet de trobar-se allunyat una distància de 1,6km entre aquesta estació "provisional" i l'estació actual i b) perquè pel mateix motiu, implica haver de fer dos transbordaments per poder enllaçar amb el tren a Manacor-Palma, la qual cosa, fa inassolible la seva viabilitat des del punt de vista d'utilitat i practicitat del servei. Serà un mal inici del servei per la incompatibilitat amb qualsevol possible integració del nou servei amb el servei de tren existent. Un mal començament que pot marcar i condicionar negativament la viabilitat futura des del punt de vista d'acceptació i ús d'aquesta infrastructura. VOLEM EL TREN FINS A CALA RAJADA. La reivindicació, des de fa 10 anys de l'arribada del tren a la zona del Llevant de Mallorca, no s'atura amb l'arribada del tren a Artà. De fet, aquesta reivindicació de la Plataforma en Defensa del Tren ha anat sempre lligada a la petició de l'arribada del tren fins a Cala Rajada. Els arguments són els mateixos: la necessitat i dret de tenir un transport públic segur, econòmic, ecològic, còmode i de futur com és el tren. És per tant el moment d'acabar el projecte i garantir la continuïtat del trajecte perquè es pugui arribar a la costa de Capdepera en ferrocarril.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb