associació d'usuaris del tren

25 peticions dels usuaris i usuàries del tren

autren | 19 Febrer, 2009 21:50

1- Una Targeta Intermodal, útil per a tot el transport públic de Mallorca. 2- Una Targeta Intermodal, bona d’entendre, senzilla, eficient i pràctica. 3- Una Targeta Intermodal, fàcil d’adquirir i que el saldo no caduqui. 4- Una Targeta Intermodal, apta per a que puguin carregar-la, pensionistes, joves i famílies nombroses. 5- Una Targeta Intermodal, que pugui carregar-se a totes les estacions del tren. 6- Una Targeta Intermodal, que permeti realitzar i combinar diferents trajectes. 7- Interventors suficients a tots els trens. 8- No patir les conseqüències del mal funcionament de la Targeta Intermodal, ni dels torns ni de les màquines validadores. 9- No patir retencions a les sortides de les estacions i menys quan el tren arriba tard. 10- Deixar de ser considerats potencials defraudadors del Servei Públic. 11- Un servei àgil per a poder formular queixes o reclamacions sobre el servei. 12- Tarifes de bitllet senzill més econòmiques per a els trajectes curts. 13- Que el preu de viatjar amb tren, resulti sempre més barat que viatjar amb cotxe compartit. 14- Que el Consorci de Transport de Mallorca (C.T.M.) assumeixi la condició de Servei Públic i actuï amb transparència i responsabilitat en benefici dels usuaris. 15- Que el C.T.M. acordi les tarifes del transport públic amb criteris socials i ecològics i no mercantils. 16- Que el C.T.M. no sols escolti a les empreses concessionàries i proveïdores de serveis i permeti participar als usuaris en la elaboració de les tarifes. 17- Que el C.T.M. corregeixi el sistema actual de tarifes per corones i elimini les situacions il•lògiques (no podem admetre que un trajecte curt de una sola parada resulti més car que un trajecte de vuit parades). 18- Que l’estació de Palma sigui un veritable espai sense fums i que els trens que actualment van amb gas-oil, siguin substituïts aviat per trens elèctrics. 19- Que hi hagi més puntualitat, més freqüències i més cobertura horària de trens. 20- Que els deures i obligacions de l’empresa, estiguin exposats públicament, de la mateixa manera que hi estan els deures i obligacions dels usuaris de SFM. 21- Protocol d’actuació del personal de SFM, ben clar davant les incidències. 22- Gratuïtat del Servei Ferroviari per a pensionistes i menors amb targeta, igual que en els autobusos de la EMT de Palma. 23- Manteniment, conservació, higiene i neteja adequada dels vagons del tren. 24- Serveis bàsics a totes les estacions - sales d’espera, informació, il•luminació. 25- Tornar implantar els abonaments, T-10 i més-tren.

l'Exgerent de SFM

autren | 16 Febrer, 2009 11:58

(Diari de Balears) / L’exgerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Rafel Pons, va afirmar ahir que té les "mans netes" i no posseeix "cap capsa de Cola Cao", alhora que va criticar el "linxament polític en fascicles" que, segons ell, està realitzant l’actual Govern al PP mentre que "no deixa res per al futur" dels ciutadans balears. Pons negà que es pagassin 1,3 milions per l’assistència tècnica de l’obra sense que existís cap contracte, com va explicar dissabte el director general de Mobilitat, Antoni Verger, que digué que es va pagar la constructora d’enginyeria responsable de fiscalitzar l’obra i portar-ne el control. Aquesta és una de les presumptes irregularitats en pagaments vinculats a l’obra del metro de Palma, que la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori ha xifrat en un total de 3,8 milions d’euros i ha posat en coneixement de la Fiscalia de les Balears perquè investigui si es deriven responsabilitats penals d’això. Pons explicà que l’empresa que va rebre el pagament esmentat, Global BM Prointec, va ser adjudicatària d’un concurs públic i no només va fer el metro. Segons l’exgerent de SFM, també va treballar en el soterrament, tant en el projecte com en l’assistència a la direcció d’obra, així com a l’aparcament d’Inca i en la supressió de diversos passos a nivell. "A més, es va fer un conveni específic per finançar l’assistència tècnica a les obres del metro, que va supervisar la Conselleria d’Economia i Hisenda, i les factures corresponents al metro hi estaven incloses", afirmà. Segons Pons, la companyia esmentada va efectuar i va certificar el seu treball, que fou firmat per la directora del contracte. "Jo vaig pagar la relació de factures corresponents a mesura que s’anava fent el treball, cada mes en firmava un munt", assenyalà Pons. "Clar que hi havia relació contractual i, a més, diuen que és una assistència tècnica que no es va fer i és un despropòsit perquè es va fer", afirmà Pons, per afegir que el Govern està parlant d’una despesa d’1,3 milions en assistència tècnica, quan el mateix Executiu autonòmic actual destina "2,5 milions d’euros cada any" per a aquesta finalitat. Pons reiterà, que els altres 2,5 milions de presumptes irregularitats en pagaments corresponen a certificacions mensuals que s’han d’acarar en la liquidació final de l’obra que encara no s’ha efectuat, com ja va explicar en la roda de premsa que va oferir dissabte amb l’exconsellera Mabel Cabrer. Pons va reiterar que en la liquidació d’obra "és quan s’han de fer els mesuraments que van a missa i quan es liquida l’obra definitivament". "Fins a aquell moment, són certificacions mensuals d’obra que serveixen per anar pagant proveïdors, sotscontractistes i els treballadors que són allà, i al final, com que són a bon compte, s’agafen totes les certificacions pagades, es repassen, es fan els mesuraments definitius i es paga la diferència", va explicar.

tren fins Alcudia

autren | 12 Febrer, 2009 20:54

Antoni Mateu ( diari de Balears ) Un estudi de Mobilitat demostra que fer passar el tren paral•lel a la carretera d’Alcúdia és la ruta més viable. Fer anar el tren paral•lel a la carretera d’Alcúdia (MA-13) és el traçat més viable, segons un estudi tècnic que el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, donà a conèixer ahir. Així, la coneguda ruta nord és la que obté una puntuació més elevada (73,32), si es tenen en compte criteris ambientals i territorials. Per contra, la ruta sud, que transcorre entre el Parc Natural de l’Albufera i l’àrea protegida dels pujols de Son Fe i de Sant Martí, obté una puntuació menor. "En aquest tros –informà Vicens– s’ha de fer passar el tren per un corredor estret de 50 metres d’amplària que es troba entre les dues àrees naturals. És l’únic bocí classificat com a sòl rústic comú i que es troba situat al vessant de la muntanya. Construir el traçat per aquesta part, però, implica una problemàtica en la construcció. S’hauria d’anivellar el terreny i gratar el vessant del puig. Baldament aquesta trinxa de terreny sigui rústica, és evident que té un impacte ambiental superior i una dificultat en l’execució més gran". Un altre motiu que reforça la ruta nord per a la futura línia que unirà sa Pobla amb Alcúdia és que l’opció sud fa que el tren arribi a l’endret on antigament es trobava la sala de festes Es Fogueró. Si el tren va arran de la carretera, en canvi, permet condicionar l’estació d’arribada a llocs més avinents, com la rotonda on hi ha la cèlebre escultura d’un cavall i el mateix poble d’Alcúdia. "La població que hi ha censada als voltants d’Es Fogueró amb prou feines arriba a les 800 persones. No té sentit fer arribar un tren a un lloc amb tan poca densitat d’habitants", va afirmar el conseller. "Amb el traçat sud, per fer arribar la línia a Alcúdia poble, se l’hauria de fer passar per la ronda de circumval•lació. Això, tècnicament, també és més complicat", digué Vicens. Tanmateix, aquest no és l’únic punt on el projecte presenta una problemàtica. En el primer tram, el que va de la sortida de sa Pobla i transcorre per dins les parcel•les agrícoles de la marjal, l’informe dels tècnics es decanta per traçar-hi una línia recta. Segons el director general de Mobilitat, Antoni Verger, però, "aquesta opció implica que s’hagin de xapar moltes de finques agrícoles". Davant això, hi ha altres opcions que aprofiten el traçat de camins antics. "Si es fa anar el tren vorera del camí de la Sort Llarga, el projecte només afecta les propietats per un costat i no les deixa completament xapades", va explicar Verger. Condicions del sòl Les diferents opcions no només tenen en compte les terres que afecten, sinó també les condicions del sòl. "Un tren –aclarí Vicens– no pot circular per un terreny que s’inunda amb facilitat, i les pluges d’aquesta darrera temporada han deixat ben clar quins són aquests terrenys que tot d’una s’enfanguen. Un altre factor a considerar és el pendent". En ser demanat, Vicens, sobre què respondrà al batle d’Alcúdia si s’oposa al traçat nord, el conseller contestà que "no es tracta de per on volem que passi, sinó per on els tècnics ens diuen que ha de passar". Allò que està clar és que sigui quina sigui l’opció final, el pressupost del projecte oscil•larà entre els 70 i els 92 milions d’euros. De moment es desconeix la data en què s’iniciaran les obres. "Les coses s’han de fer ben fetes i amb els estudis pertinents", digué Vicens.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb