associació d'usuaris del tren

Tramvia de Palma

autren | 24 Juny, 2009 21:15

Les obres del tramvia no comencen, però Vicens es mostra "optimista" publicat a tribunamalrca.cat 24/06/2009 · Palma El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, s'ha mostrat avui "optimista" respecte a la futura firma del conveni entre les administracions central i autonòmica per assegurar el finançament estatal del tramvia de la Badia de Palma, malgrat el retard de "molts mesos" que acumulen les negociacions, tal com ha afirmat. Bé, la qüestió és la de sempre, ja que el que cal saber és quan començaran les obres, i quan es podrà gaudir d'aquest mitjà de transport. Durant la presentació de la Bicicleta Pública, el conseller ha manifestat que "s'ha treballat molt" per fer veure al Govern la necessitat de disposar del cent per cent d'aquestes inversions, xifrades en 380 milions d'euros, pel que ha confiat que aquest mes es determini una data per rubricar el conveni després que el passat 12 de juny no es fixés cap dia amb motiu de la visita a Menorca del ministre de Foment, José Blanco. "Sempre sóc optimista", va etzibar Vicens davant dels mitjans, justificant que Balears "es mereix" aquestes inversions "per la implicació que hem posat dia rere dia per aconseguir-les". És per aquesta raó que ha confiat que "les aconseguirem" i l'arxipèlag disposarà d'un tramvia "molt bo per a revitalitzar la Badia de Palma". Alhora, va puntualitzar que "si totes les autonomies demanen inversions en tren d'alta velocitat, nosaltres també ens mereixem les del tramvia". El conveni haurà de resoldre així la inversió estatal per al tramvia de Palma, després que aquesta no fos inclosa en el conveni de tren signat en octubre del 2008 entre el Ministeri de Foment i el Govern, que preveu una inversió de 443 milions d'euros per a l'ampliació de les línies ferroviàries a Balears. D'aquesta manera es podrà desbloquejar la inversió per al tramvia, amb la finalitat que les obres més importants d'aquesta infraestructura puguin començar al 2010. Concretament, el Govern pretén que l'executiu central financi íntegrament els 380 milions d'euros que costarà aquest mitjà de transport, que unirà Palma i la Badia de Palma passant per l'aeroport i que comptarà també amb un altre tram que arribarà fins a Calvià. De moment, l'executiu central ja s'ha compromès a destinar aquest any un total de 20 milions d'euros per a l'adquisició de les primeres màquines i l'elaboració del primer tram del tramvia Palma-Aeroport. Aquesta partida forma part dels 101 milions d'euros que l'Estat destinarà en 2009 a Balears a través de la firma de convenis amb el Govern i que estan inclosos en els 420 milions d'inversió que l'executiu central aportarà aquest any a les illes, d'acord als 2.800 milions d'euros d'inversions en set anys previstos a l'Estatut d'Autonomia de les Balears.

tren de llevant

autren | 10 Juny, 2009 11:02

Perquè deim sí al tren tram en superfície trenllevant Dos mesos després que la Conselleria de Mobilitat anunciàs que la seva aposta, vists els informes tècnics, és passar el tren d'Artà per Manacor en superfície, i també després d'haver sentit opinions de tots colors envers aquest assumpte, la Plataforma en Defensa del Tren voldríem, com a grup organitzat de gent de Capdepera, Son Servera, Artà, Sant Llorenç, Son Carrió i Manacor que fa onze anys que demanam el retorn del tren al Llevant, poder fer sentir la nostra veu, sense retòrica ni ambigüitats: La Conselleria de Mobilitat s'ha equivocat perquè no ha donat la informació d'hora i ha deixat que el desconeixement d'uns i els interessos d'uns altres omplissin Manacor de mitges veritats, mentides malintencionades i dubtes i por. És normal que els veïns més propers, amb la poca informació que han rebut, es mostrin contraris a la proposta, però els demanam que s'informin, reclamin informació i no es deixin manipular. Un tren tram és un tren elèctric que dins els pobles i ciutats es comporta com un tramvia, circula a menys de 50 km/h, té una alta capacitat de frenada i no necessita barreres de seguretat. Per tant, és un element que NO XAPA, no és perillós i no molesta. No estam parlant d'un tren com el que actualment ens du a Palma. Parlam d'un tren que ha de partir de l'estació actual i arribar, sense més transbordaments, a Artà. Que el tren tram passi en superfície creim és la millor opció per a tots els manacorins, els comerciants en especial, i també és la millor opció per a tots els futurs usuaris de Sant Llorenç, Son Carrió, Artà, Son Servera i Capdepera. Soterrar el tramvia a Manacor, com demana el batle Pastor, suposaria un malbaratament de doblers públics. Volem pensar que el ple de l'Ajuntament va votar a favor de soterrar-lo quan no se sabia les característiques que tendria i es pensava en un tren dièsel. Nosaltres tampoc no el voldríem si fos així. Volem que la Conselleria inverteixi aquests doblers que s'estalvia, i que ja té, en l'extensió de la xarxa i millora de l'actual. No volem que enterrin els doblers de tots. I suposam que els veïns del passeig tampoc no voldrien suportar vint-i-quatre mesos (2 anys) d'obra de soterrament. La proposta de la plataforma un passeig sense tren que demana que els usuaris de tren que venguin d'Artà amb el tren tram baixin a la plaça Madrid, pugin a un bus que els dugui a l'estació i que aquí pugin al tren per anar a Palma va en contra de l'eficàcia del transport públic, a més de ser una mostra d'egoisme pur: voldrien ells, en anar a Palma en tren, devers Inca baixar-ne, pujar a un bus i passats 1,6 km tornar a baixar i pujar de nou al tren? La demanda de la Consellera Insular de Medi Ambient, i regidora a l'oposició a Manacor, Catalina Julve, diu poc a favor del seu càrrec: treure el tren per defora del poble suposaria un consum molt gran de territori i allargar el temps de recorregut del tren per arribar d'Artà a Manacor. Suposaria l'expropiació de terrenys a uns veïns que ja han patit la fragmentació que ha fet el desviament del torrent i la construcció de la ronda nord. A tots aquells que ara, onze anys després de la primera Marxa , troben que hi ha alternatives al tren, dir-los que nosaltres creim que sí, que també s'ha de fer una bona xarxa d'autobusos que arribin on no pot arribar el tren, però que la línia de Llevant ha d'existir perquè els ciutadans del Llevant no som de segona i tenim dret a poder emprar el tren com a mitjà de transport públic, eficient i útil. Així funciona als llocs on ens hauríem de mirar: xarxa de tren amb xarxa de busos complementària. A Mallorca només tenim carreteres (i sense autobusos!), ens queda molta feina per fer. Aquesta és la nostra opinió. Hem volgut ser clars en l'exposició, perquè ho tenim ben clar: el tren tram en superfície és la millor opció. Si el Govern també ho creu així, que l'executi sense badar.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb