associació d'usuaris del tren

un incompliment inacceptable del Pacte de Govern

autren | 20 Setembre, 2009 19:43

A la par que es celebra la setmana europea de la mobilitat sostenible, el Govern ha anunciat que renuncia al tren fins a Alcúdia, i segueix l'absurd de la discussió del tren al seu pas per Manacor que condiciona el futur d'aquesta línia de tren. Durant aquests dies hem sentit el ball de declaracions dels partits del pacte de govern, en la veu dels respectius representants parlamentaris i responsables municipals, i de l'oposició, algunes de les quals, arriben a l'absurd. Tot per justificar que s'està perdent l'oportunitat històrica d'invertir i apostar clarament per l'extensió de la xarxa ferroviària a Mallorca. Fins ara la Conselleria de Mobilitat és la única que ha aportat arguments tècnics, econòmics, i de criteris de mobilitat que avalen les opcions més adequades en cada cas: tren a Alcúdia pel seu traçat Nord i tren-tram en superfície pel cas del pas per Manacor del tren de llevant. Malauradament, el President Antich no piula i el partit que ha ben demostrat que treballa per les carreteres i no pel transport públic, UM, s'hi mostra en contra amb arguments absurds i en contradiccions constants entre les seves pròpies declaracions. Evidentment, l'oposició, el PP, aprofita la situació per deslegitimar el pacte i gaudeix de veure com passa el temps sense que es materialitzin cap d'aquestes inversions. I els potencials usuaris i ussuàries, incrèduls, hem de veure aquest trist espectacle per finalment quedar-nos sense l'extensió necessària del tren.

avanços de la Targeta Intermodal

autren | 17 Setembre, 2009 13:02

La Targeta Inter modal, permetrà utilitzar els bussos de la EMT abans de finalitzar la legislatura. Coexistirà amb la Targeta Ciutadana que continuarà essent valida per a els bussos de la EMT però, incomprensiblement no ho serà per a la resta del Transport Públic de Balears. Segons han confirmat Cort i la Conselleria de Mobilitat, serà possible harmonitzar la targeta Inter modal amb les terminals de lectura de la Targeta Ciutadana instal•lades ens els bussos de la EMT. Però incomprensiblement això no serà possible amb les terminals de lectura del Consorci de Transport de Mallorca (TIB) S’espera que els usuaris del Transport Públic prefereixin un títol de transport que serveixi per a qualsevol medi de transport públic i així s’acabarà imposant la Targeta Inter modal que amb comparació amb la Targeta Ciutadana, mai ha sigut tan ben acceptada per part dels usuaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb