associació d'usuaris del tren

Santa Maria fa pinya a favor del pas del tren en trinxera

autren | 13 Desembre, 2009 12:23

Els veïnats del municipi surten el carrer per reivindicar el seu dret a decidir sobre el futur projecte ferroviari que el Govern té previst dur a terme al poble Magdalena Serra | 13/12/2009 | Diari de Balears. Els veïnats de Santa Maria llançaren ahir un missatge alt i clar a la Conselleria de Mobilitat i als Serveis Ferroviaris de Mallorca: "Volem un tren en trinxera, no un poble dividit en dos, i units ho aconseguirem". Sota aquest lema, centenars de persones, més de dues-centes segons l'organització, es manifestaren ahir a Santa Maria contra l'eliminació dels tres passos a nivell que hi ha al municipi, projecte defensat per Serveis Ferroviaris de Mallorca i la Conselleria de Mobilitat. A més, reivindicaren la creació d'un tren que circuli en trinxera al seu pas pel municipi. L'acte, que va ser organitzat per la plataforma Pel tren en trinxera, entitat que reuneix les principals associacions del municipi, va rebre el suport de l'Ajuntament de Santa Maria. Guillem Ramis, un dels portaveus de l'associació Pel tren en trinxera confessà que la concentració reivindicativa "té l'objectiu de donar veu al poble i de cridar l'atenció del Govern perquè aposti pel tren en trinxera", ja que va ser rebutjat per Mobilitat el mes d'octubre "per l'elevat cost i per la dificultat d'executar-lo". Ramis sosté que el projecte de Mobilitat "suposa una agressió per al municipi" i insta el Govern a "pensar més en el benefici dels ciutadans". Durant més de tres hores, la plaça de la Vila de Santa Maria es va convertir en el centre de les reivindicacions d'una jornada en la quan hi hagué cercaviles, música en directe amb xeremies, una gran torrada popular i les intervencions dels artistes mallorquins Llorenç Santamaria, Simó Andreu i Biel Mesquida, que van defensar "el dret dels santamariers a decidir sobre el futur del seu poble". L'actor pobler Simó Andreu assegurà que "es considerava un santamarier d'adopció" i que per aquest motiu "no acceptava el projecte de la Conselleria de Mobilitat", a la qual acusà "de voler construir el mur de Belfast a Santa Maria".
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb