associació d'usuaris del tren

"Una" Targeta de Transport Públic "Una"

autren | 13 Febrer, 2010 22:37

Una de les reivindicacions dels usuaris del transport públic a Mallorca, es poder disposar de una targeta que faciliti la utilització del transport públic, el faci més pràctic i permeti combinar tots els Serveis Públics de Transport. Però el que ens ofereix l’Administració Pública, son “dues” targetes de transport amb dos sistemes diferents, que les fa incompatibles entre els dos Serveis Públics de Transport més importants de Mallorca, la EMT de Palma (targeta ciutadana) i Serveis Ferroviaris de Mallorca (Targeta Inter- modal). El Consorci de Transport de Mallorca (CTM), es qui hauria de resoldre la qüestió i optar per el sistema que ofereix mes avantatges als usuaris, però la manca de consciència de Servei Públic i una visió massa comercial i mercantil del transport de passatgers, l’impedeix actuar en aquest sentit i s’aferra al seu sistema rígid de Targeta Inter- modal que no és adaptable al sistema de la Targeta Ciutadana, la més acceptada per part dels usuaris. Els Usuaris del Transport Públic, volem: 1- Una Targeta de Transport, útil per a tot el Transport Públic de Mallorca. L’actual Targeta del CTM, no serveix per a viatjar en els autobusos de la EMT de Palma, ni en el Tren de Sóller.2- Una Targeta que permeti realitzar i combinar diferents trajectes. Amb l’actual Targeta del CTM, abans de carregar-la s’ha d’escollir un únic destí per a un abonament de 20 o 40 viatges que permet carregar. Volem les mateixes avantatges que la Targeta Ciutadana de Palma en els autobusos de la EMT de Palma, que permet fer transbordaments i caviar de ruta lliurament. 3- Una Targeta que el saldo carregat no caduqui. La propaganda de la Targeta del CTM explica que no caduca. Molts d'usuaris de SFM han perdut el saldo de molts de viatges per no saber que el saldo carregat si que caduca, que el que no caduca es el plàstic de la targeta. 4- Una Targeta bona d’entendre, eficient i pràctica. Per canviar d'abonament, en comptes de 40 viatges passar a 20 viatges, per evitar que el saldo caduqui, es necessari esperar a tenir la Targeta del CTM sense saldo, en cas contrari l’única opció possible es seguir carregant l'abonament anterior. 5- Una Targeta, que tots els col•lectius de persones que disposen de tarifes bonificades puguin carregar-la. Aquests col•lectius (pensionistes, menors de 25 anys, famílies nombroses) no poden carregar la Targeta del CTM amb la tarifa bonificada, si la volen carregar han de pagar l'abonament de tarifa general.

acta de l'assemblea de dia 9 de febrer

autren | 11 Febrer, 2010 20:07

Acta de l’assemblea ordinària de l’Associació d’Usuaris del Tren, Celebrada en el local del GOB, el 9 de febrer de 2010. A les 17’10h. pren la paraula Guillem Ramis i fa un resum de les activitats realitzades per l’associació. Francesc Coll, exposa la situació en que es troben les nostres demandes, algunes de les quals son anteriors a la legalització de l’Associació d’Usuaris del Tren, (17 de març de 2004) i es passa a tothom un full a on es recullen. Es fan algunes aportacions al recull de les demandes i s’acorda que s’incloguin totes en el mateix. Joan, apunta la necessitat d’assegurar-nos de que el disseny del Tren Tram de Manacor – Artà, té previst suficient espai per a el transport de bicicletes. Francesca i Catalina, exposen la situació en que es troben els usuaris del servei del Tren de Sóller. Diferents intervencions remarquen l’interès exagerat de l’empresa concessionària per potenciar el tren com a negoci turístic i la manca absoluta de voluntat per a prestar un servei de transport útil, eficient i de qualitat per a els usuaris locals. La manca de freqüències i la limitada cobertura horària que ofereix actualment el Tren de Sóller, aboca a tots els potencials usuaris del tren a optar per el cotxe privat. Les dificultats per accedir al tren que pateixen les persones amb mobilitat reduïda, es insultant i de menyspreu cap aquest col•lectiu. Si volen utilitzar el tren han de dependre de familiars o altres viatgers que els ajudin a accedir-hi. Pareix ésser que tant l’Administració Pública com els Medis de Comunicació, eviten pronunciar-se i entrar en discòrdia amb l’empresa concessionària del servei que incomprensiblement ha aconseguit una immerescuda renovació per 50 anys de la concessió. Llum Esteva, de part de la Mesa Cívica (a la qual estem adherits) va proposar que l’Associació també ens adheríssim al manifest que han elaborat a favor de la mobilitat sostenible, la defensa dels eixos cívics, les zones per a vianants i els carrils de bicicletes. Després de la lectura del manifest, l’assemblea per unanimitat es va manifestar a favor de l’adhesió. Entre les qüestions apuntades en el debat, que no figuren en el llistat de demandes i que ens cal sol•licitar a l’Administració hi ha: - Copia del text de la nova concessió feta a l’empresa del Tren de Sóller. - Dret a poder pujar les bicicletes en el Metro. - Que totes les estacions de SFM, especialment la de Palma tinguin els torns oberts per sortir. - Que el darrer tren que surt de Palma, efectuï totes les aturades. Finalment es va acordar sol•licitar noves reunions a la Conselleria de Mobilitat, al Consorci de Transports i a SFM en la idea de traslladar les nostres preocupacions i intentar aconseguir alguna millora més per a el Transport públic de mallorca.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb