associació d'usuaris del tren

Mes de 250.000 turistes i residents utilitzaran cada any el tren tram

autren | 05 Maig, 2011 11:53

El combois del tren tram ja han arribat a Mallorca. El tren tram entre Manacor i Artà serà utilitzat cada any per 252.000 persones, tant residents com turistes, "en un escenari moderat", segons un estudi d'aproximació a la demanda de passatgers elaborat per la Cambra de Comerç. Aquest plantejament és una tercera part de les estimacions realitzades pel Govern de les Illes, que el 2010 en calculava 639.000. L'estudi considera que un 5 per cent dels residents dels municipis de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera i Artà seran usuaris diaris del transport ferroviari amb origen i destinació en alguns d'aquests municipis durant l'any. En aquest cas, l'estimació de viatgers anual superaria les 228.000 persones. També plantegen un escenari més optimista en el qual el percentatge d'usuaris sigui superior al 5%, per exemple del 20%, però aquest supòsit "és improbable". Demanda L'informe estableix, així mateix, que la població resident que més utilitzarà el tren és la que té com a destinació Manacor. Llavors les estimacions canviarien. "És a dir, l'estimació de la demanda potencial de la població resident dels tres municipis, sense incloure Manacor, que viatjarà cinc dies a la setmana en trajectes d'anada i tornada, al llarg de tot l'any, a algun dels municipis del tram estudiat, seria de 93.000 viatgers (en un escenari moderat) i de 374.000 (en un d'optimista). La Cambra de Comerç, en el seu estudi d'aproximació a la demanda ferroviària potencial, també té en compte la població turística. En aquest cas, les previsions de la població residencial s'incrementarien, encara que en un percentatge "poc significatiu" i durant els mesos de temporada turística.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb