associació d'usuaris del tren

SFM, perd 700.000 euros pel mal sistema de cobrament

autren | 26 Agost, 2011 13:21

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) revela una manca d'ingressos per venda de bitllets i targetes de transport d'uns 700.000 euros anuals, com a conseqüència, bàsicament, de l'ús indegut de les targetes que fan alguns usuaris. L'informe arriba a la conclusió que els ingressos al tren i al metro són molt inferiors als que caldria esperar pel nombre d'usuaris transportats diàriament. Ara, quan un usuari entra en una estació oberta -és a dir, on no cal passar la targeta per entrar-, no hi ha cap registre d'aquesta entrada ni es carrega cap cost a la targeta en la sortida. A més, tampoc no hi ha cap control sobre l'expedició i l'ús de les targetes bonificades i reduïdes, de manera que aquestes es poden usar fins i tot caducades o sense ser-ne el titular. Així mateix, una targeta reduïda permet obtenir bitllets individuals sense cap control i també fer certs recorreguts pagant una quantitat inferior a la que correspon, ja que fins ara no hi ha cap sistema que comprovi que l'usuari abona la tarifa correcta. A partir del novembre, el SFM i el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) engegaran un nou sistema tarifari integral per al control de les targetes. El nou sistema suposarà un major control sobre les distàncies recorregudes i la càrrega del cost corresponent, l'ús correcte de les targetes i la data de caducitat.

brutor a les estacions de SFM

autren | 18 Agost, 2011 14:23

Les instal•lacions de SFM duen un mes sense fer-se netes. La pudor i la brutor han obligat a tancar els banys al públic. En dos mesos des de l'entrada del nou Govern, hi ha temps més que suficient per a trobar una solució a aquest problema, que afecta als usuaris i als propis treballadors de l'empresa, aquesta situació és una mostra del desinterés de l'actual Direcció per la qualitat del servei públic. Als Usuaris ens interessa saber quina fórmula i quines mesures han adoptat el Nou Govern i la nova Direcció de SFM, per arreglar urgentment la greu situació a SFM.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb