associació d'usuaris del tren

els usuaris del tren i el Consorci de Transport de Mallorca (CTM)

autren | 22 Octubre, 2008 20:20

La gent que habitualment viatgem amb tren, sabem que moltes persones s’han queixat dels problemes generats pel mal funcionament del les Targetes Intermodals i pel complicat sistema de tarifes que ha imposat el CTM. Fa quasi dos anys que el CTM va imposar les noves targetes, però les màquines expenedores i les validadores, encara no permeten carregar o validar les targetes a pensionistes, joves menors de 26 anys i membres de famílies nombroses, col•lectius que tenen dret a un descompte del 50% en el preu del bitllet. El nou sistema ha resultat extremadament car per a l’administració i molt complicat i poc pràctic per a la majoria dels usuaris. Són moltes les persones que no poden carregar la “Súper Targeta Intermodal” i els dies que el tren arriba tard a Palma, (en hora punta, a vegades s’han superat els 20 minuts de retràs) aquestes persones no poden sortir de l’estació, perquè ningú els ha despatxat el bitllet corresponent i el CTM, que no en sap res de trens, té tancades les sortides. Amb aquesta situació, els pensionistes, els joves i membres de famílies nombroses que no poden carregar la targeta, han de fer una incòmoda espera, amb molta de paciència i molts de nervis per a poder adquirir un bitllet senzill que els permeti poder sortir de l’estació. Es donen casos de persones d’aquests col•lectius, que utilitzen el tren diàriament, que han hagut de renunciar al descompte que els hi pertoca i han carregat la targeta pagant el preu establert amb caràcter general, per tal d’evitar les molèsties d’haver de fer coes cada dia per adquirir el bitllet. Ens consta que fins i tot Serveis Ferroviaris de Mallorca ha demanat al CTM que realitzi les modificacions tècniques necessàries per a què els col•lectius esmentats puguin carregar la targeta de transport amb els preus reduïts als quals tenen dret, fet que facilitaria molt la feina a la mateixa empresa (ja no es produirien les coes diàries per adquirir bitllets a l’estació de Palma) i evitaria moltes molèsties a aquests usuaris. Però això al CTM, ni l’importa ni l’interessa, perquè la seva funció és la recaptació i el cobrament de les tarifes, el control i el seguiment de tots els potencials defraudadors que utilitzem el tren. Els usuaris del tren com és natural tenim obligacions i aquestes estan correctament escrites i exposades dins els vagons dels trens. És de suposar però, que encara que no estiguin per escrit i exposats en els vagons dels trens, també ens corresponen uns drets, de qualitat, de puntualitat, de comoditat i eficiència del servei, que no els podem gaudir. En conseqüència hem d’entendre que la satisfacció dels passatgers, al CTM ni l’hi va, ni l’hi ve, ni l’importa i així a poc a poc, aconsegueixen suprimir la consciència de Servei Públic de Serveis Ferroviaris de Mallorca.

Comentaris

El tren a Artà sortirà igual.

Mallorca LLevant | 22/10/2008, 20:39

El nou tren resultarà extremadament car per a l’administració i molt complicat i poc pràctic per a la majoria dels usuaris.

Primera pregunta:
¿Com s'arribarà de la nova estació de Manacor a la vella setació de Manacor, separada per 3 km?

Així d patètic...

Biel, també de Mallorca llevant | 22/10/2008, 21:22

Mallorca llevant, les dues estacions no estaran comunicades, els viatgers que vinguin de la línea de lñevant quan arribin a Manacor tndran un servei d'autobus per arribar a Palma, així és...
En comptes de fer unes línees modernes i eficaces que uneixin amb millor confort, més canvois, millor seguretat i velocitat, han prferit començar una línea nova que dóna servei a pobles dispersos on la gent tindrem d'agafar el cotxe. Així que continuarem amb una via amb problemes com la de Manacor a Palma, contruiran una altre línea moltissim més deficitaria i que no complirà les necessitats de la comarca i al final tendrem d'anar a Palma amb bus quan la lògica seria anar-hi amb tren i arribar a Manacor amb un transport molt mñes flexibles i adaptat a un territori dispers, però la política i els interessos arriben a aquest graus d perversió i tothom calla, no sé si per complicitat o ignorància o indiferència, total només ens juguem el futur del transport públic de les illes i els nostres doblers...

Targetes Intermodals

Aly | 27/10/2008, 14:45

M'agradaria poder posar-me en contacte amb l'assocoació, ja que, he estat treballadora subcontractada pel CTM i la meva tasca era fer les famoses targetes.

M'agradaria que si fos possible us posessiu en contacte amb jo.

MOltissimes gràcies per la vostra atenció!

per Aly

guillem | 27/10/2008, 19:18

el correu-e de l'associació es autren@gmail.com
també pots indicar en aquesta pagina un número de telefon i et telefonarem.

guillem

Camvi de direcció de correu electronic

Josep Fortuny Pou | 23/01/2009, 14:40

La meva adrressa de correu personal es:
josepfortunypou@gmail.com
Felicitacions per la pagina web, es força clara i manejable a mes de atractiva.
Perdonau el meu català sense reciclar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb