associació d'usuaris del tren

Avaria a la "Gran Estació Intermodal"

autren | 29 Octubre, 2008 21:26

Publicat a Diari de Mallrca. dimecres 29 d'cture e 2008. Una caída de la tensión eléctrica dejo inoperativo el centro de control del tránsito. F. GUIJARRO. PALMA. El metro de Palma sigue sin superar su mala racha. Una avería en el centro de control del tránsito del suburbano y del tren que se encuentra en la estación de Palma paralizó durante la tarde de ayer ambos servicios durante más de una hora, según la información facilitada por la conselleria de Movilidad, que en todo momento descartó que el problema hubiera estado provocado por las lluvias que cayeron durante la pasada jornada. La explicación facilitada por un portavoz es que una caída en la tensión eléctrica que se produjo a las 5 de la tarde afectó a los ordenadores que regulan el tránsito, dejándolos inoperativos. Ante el riesgo que ello conllevaba, se optó por detener tanto las maquinas del metro como las del tren, aunque algunas de estas últimas siguieron circulando con mucha más lentitud. En cualquier caso, dos máquinas del suburbano quedaron detenidas en dos estaciones diferentes. En el caso del ferrocarril, el servicio no consiguió restablecerse con normalidad hasta pasada una hora desde la avería, lo que provocó los correspondientes retrasos que afectaron a un número importante de usuarios. En concreto, dos trenes registraron demoras de 40 minutos, tres de 15 minutos, y uno que debía llegar a sa Pobla quedó suspendido. Dos horas sin metro Respecto al metro, el servicio quedó paralizado durante casi dos horas, y su funcionamiento se retomó con mayor lentitud de la habitual, por lo que no pudo cumplirse la frecuencia de un viaje cada 15 minutos. En este caso, el problema fue doble. Además de la avería en el centro de control, se registró otra en las agujas que regulan automáticamente el cambio de vías en la estación de Son Fuster Vell. El suburbano no volvió a estar operativo hasta casi las 7 de la tarde, coincidiendo con los horarios de salida de clases de la Universitat balear, lo que multiplicó la cifra de afectados por los problemas en este servicio. Desde la conselleria de Movilidad se señaló que los técnicos iban a analizar las causas del fallo eléctrico, y se anunció que hoy podrían darse explicaciones mucho más detalladas. Cabe recordar que el servicio de metro se retomó hace pocas semanas, después de permanecer meses paralizado a causa de las inundaciones que hace un año se registraron en varias estaciones.

Comentaris

Ens sap greu

Mallorca LLevant | 29/10/2008, 21:38

Esperem que ho arregleu.
El transport públic és ben necessari. Tot i que a Llevant trobam que seria millor una xarxa d'utobusos que connectàs fins a manacor per agafar el tren, i no al revés.

mal servei

Cristina Reus | 29/10/2008, 21:45

Sóc na Cristina Reus, una usuària de vint-i-tres anys indignada pel que ha passat avui dematí (21 d'octubre de 2008) amb el tren que surt de Manacor i hauria de passar per l'estació de Marratxí a les 08:18 h.
Sobra dir que els anomenats "Serveis Ferroviaris de Mallorca" no funcionen. La targeta és gairebé una estafa que enlloc de facilitar l'accés als viatgers el complica amb errors informàtics, limitacions i dates de caducitat... Ara bé, el que ja em sembla de vergonya és el fet de que cada dematí el tren arribi amb més de deu minuts de retard (un quart d'hora en el cas d'avui!!) i absolutament ple de gent. I quan dic "ple" vull dir "estibat". Jo, personalment, que viatjava amb la meva germana, he hagut de provar sort a quatre portes fins a poder accedir-hi a base d'empentes i estirades perquè en realitat cabre, no hi cabíem de cap manera. Després d'arribar a l'estació Intermodal gairebé vint minuts més tard del que tothom tenia previst, hem trobat, per suposat, les portes de sortida ben tancades. Una gran quantitat d'usuaris no tenia bitllet (perquè, com tots sabem, no hi ha revisor que pugui passar entre tanta gent amuntegada) i l'havia d'adquirir per poder sortir. On és el problema? Un sol revisor per un caramull de persones. I una màquina, és clar, una màquina que no llegeix targetes i, per tant, cobra a tothom segons la tarifa ordinària... un robo, vaja!! Això sí, de guàrdies de seguretat que vetllen pels diners de l'empresa n'hi havia un fotimer... aquí i allà vigilant que ningú no sortís sense pagar. Una dona de mitjana edat, una rebel entre tant de be, ha sortit darrera d'una altra que havia obert una de les portes amb els diners del bitllet a la mà i una cara que contava com frissava i com estava d'enfadada. El goril•la de rigor que l'ha vista l'ha encalçada fins a més de mitja escala amunt amenaçant i jurant que no tornaria a entrar el tren si no pagava. Si no pagava... M'he emprenyat molt. M'he emprenyat tant que he decidit contar-ho perquè sóc de les persones que creu que si hom paga per un servei és per rebre'l en condicions, si bé no sempre perfectes, al manco correctes.
Avui jo he arribat tard a classe i segurament aquella senyora a la feina. Molta més gent també. Tot perquè els "Serveis Ferroviaris de Mallorca" són un frau. Si són necessaris més trens que arribin a Palma a certes franges horàries se'n han de posar. Si un tren ha de passar a les 08:18 h. per Marratxí, ha de passar a les 08:18 h. i no a les 08:32 h. Si el tren arriba tan tard i ple que no hi ha temps perquè tothom sigui atès en condicions, ens han d'obrir les portes... Ja està bé! Ens estan enganyant, se'n riuen de nosaltres i ara, a més, ens maltracten i amenacen.

--
Chris.

Tren de tercera categoria

Yolanda | 23/06/2009, 08:57

Bon dia. M'he trobat amb aquesta web de casualitat i estic contenta que hi hagi més usuaris/es que diguin en veu alta el que jo ja fa estona que penso i dic. Als comentaris generals que he llegit, m'agradaria afegir que no entenc que una CCAA com les Balears que durant anys i anys ha encapçalat la renta per càpita de l'Estat i amb una economia que depèn quasi exclusivament del turisme, tengui un servei de tren de tercera o quarta categoria. Jo som usuària del tren des de fa 7 mesos per qüestions laborals i ja el primer dia que vaig utilitzar el tren vaig posar 5 reclamacions. A l'estació intermodal es varen quedar astorats i em varen "felicitar" dient-me que els usuaris/es del tren no reclamen mai! Per què? Per què les persones que empren aquest mità de transport no es queixen mai de la seva lentitud, incomoditat, brutor (la darrera vegada que el vaig agafar hi havia fins i tot "cucarachas"!), escassesa de freqüències, manca d'informació, dificultat en la utilització de la tarjeta, retards, pèsima climatització,etc, etc, etc? Resumint, per què es tolera un servei ferroviari vergonyós a costa dels nostres impostos? Per què la gent s'ho "empassa" com si fos la cosa més natural? Anuncien vaga dels treballadors del tren per la setmana que ve. I què passa amb els usuaris/es? Ens volen martiritzar més encara? "Gràcies a Déu" disposo d'un transport privat i contaminant que agafaré a partir d'ara mentres penso en els ràpids, còmodes i eficients trens de Barcelona.

tren de tercera

nofre | 23/06/2009, 21:27

hola Yolanda, tens raó en tot el que exposes. jo tabé faig les meves queixes i avegades me sembla que ningú ens fa cas als usuaris del tren per que som pocs i no fem por a l'administració. SFM no cultiva la consciència de Servei Públic ni entre els treballadors ni entre els directius, els usuaris simplement som l'excusa per a justificar els seus sous suculents.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb