associació d'usuaris del tren

"Una" Targeta de Transport Públic "Una"

autren | 13 Febrer, 2010 22:37

Una de les reivindicacions dels usuaris del transport públic a Mallorca, es poder disposar de una targeta que faciliti la utilització del transport públic, el faci més pràctic i permeti combinar tots els Serveis Públics de Transport. Però el que ens ofereix l’Administració Pública, son “dues” targetes de transport amb dos sistemes diferents, que les fa incompatibles entre els dos Serveis Públics de Transport més importants de Mallorca, la EMT de Palma (targeta ciutadana) i Serveis Ferroviaris de Mallorca (Targeta Inter- modal). El Consorci de Transport de Mallorca (CTM), es qui hauria de resoldre la qüestió i optar per el sistema que ofereix mes avantatges als usuaris, però la manca de consciència de Servei Públic i una visió massa comercial i mercantil del transport de passatgers, l’impedeix actuar en aquest sentit i s’aferra al seu sistema rígid de Targeta Inter- modal que no és adaptable al sistema de la Targeta Ciutadana, la més acceptada per part dels usuaris. Els Usuaris del Transport Públic, volem: 1- Una Targeta de Transport, útil per a tot el Transport Públic de Mallorca. L’actual Targeta del CTM, no serveix per a viatjar en els autobusos de la EMT de Palma, ni en el Tren de Sóller.2- Una Targeta que permeti realitzar i combinar diferents trajectes. Amb l’actual Targeta del CTM, abans de carregar-la s’ha d’escollir un únic destí per a un abonament de 20 o 40 viatges que permet carregar. Volem les mateixes avantatges que la Targeta Ciutadana de Palma en els autobusos de la EMT de Palma, que permet fer transbordaments i caviar de ruta lliurament. 3- Una Targeta que el saldo carregat no caduqui. La propaganda de la Targeta del CTM explica que no caduca. Molts d'usuaris de SFM han perdut el saldo de molts de viatges per no saber que el saldo carregat si que caduca, que el que no caduca es el plàstic de la targeta. 4- Una Targeta bona d’entendre, eficient i pràctica. Per canviar d'abonament, en comptes de 40 viatges passar a 20 viatges, per evitar que el saldo caduqui, es necessari esperar a tenir la Targeta del CTM sense saldo, en cas contrari l’única opció possible es seguir carregant l'abonament anterior. 5- Una Targeta, que tots els col•lectius de persones que disposen de tarifes bonificades puguin carregar-la. Aquests col•lectius (pensionistes, menors de 25 anys, famílies nombroses) no poden carregar la Targeta del CTM amb la tarifa bonificada, si la volen carregar han de pagar l'abonament de tarifa general.

Comentaris

Sobre la unicitat de les targetes de transport...

Migjorn | 14/02/2010, 12:11

Consider que les vostres reclamancions de tenir una targeta única són ben legítimes tot i que hi tenc alguns comentaris a fer. Seguiré el guió de punts de les vostres propostes:
1. La targeta del CTM, targeta intermodal, servirà per anar en els busos de l’EMT quan se solucionin alguns condicionants tècnics que en dificulten la integració. Pel que fa al tren de Sóller, consider que aquest transport de viatgers té una única vocació turística i que els vostres esforços s’haurien de centrar en aconseguir la integració tarifària dels busos interurbans que fan el servei entre Palma i el Port de Sóller que ofereixen millors condicions de viatge tant en temps de recorregut, com en freqüències de pas (14 d’anada i 15 de tornada en feiners), com en confort per al passatge.
2. Quan deis que amb la targeta intermodal s’ha de triar un únic destí (o zona de destí) heu de tenir en compte que els abonaments T-20 i T-40 estan per a aquells viatgers que agafen el transport públic interurbà amb el mateix origen i destinació amb una certa freqüència (per anar a fer feina, estudis), d’aquí que el cost per bitllet sigui molt barat. Si vols anar canviant de destí pagues el bitllet senzill. Però això és que passa arreu, si anau a Barcelona, per exemple, heu de comprar un abonament en funció del número de zones que voleu travessar. La comparació que feu amb la targeta ciutadana no em sembla correcta ja que Palma és una única zona de transport (si exceptuam l’aeroport) i per tant és normal que es puguin fer tots els desplaçaments que es desitgin dins d’aquesta zona de transport. A més, l’oferta a dins la ciutat és sempre molt més gran que arreu, cosa que passa en totes les àrees metropolitanes. Tornant al cas de Barcelona, a Barcelona capital tens moltes més opcions de transport que a la zona de Martorell o Granollers. El que sí trob que s’hauria de poder fer és, per exemple, agafar el tren a Santa Maria amb una T-40 d’un salt, i en arribar a Palma agafar la línia 5 per anar a Son Dureta sense haver de pagar de bell nou.
3. La caducitat del saldo de la targeta és necessària per poder mantenir les tarifes tan baixes que ofereixen les T-20 i les T-40. S’ha de pensar que aquestes tarifes són un “premi” als usuaris habituals. Si el saldo no caducàs, em podria comprar una T-40 i gastar-me-la en 5 anys. Ningú no compraria el bitllet senzill...!
4. Aquest punt no el tenc tant clar, però me pareix que en cas de voler canviar d’abonament, o utlitzar-ne dos alhora, es pot sol•licitar un duplicat de targeta intermodal per poder tenir títols diferents carregats al mateix temps.
5. De fet, com que no hi ha títols específics per a col•lectius amb tarifes reduïdes és normal que no puguin carregar la targeta. M’explic, amb l’actual gamma de títols no hi ha una T-20 o una T-40 per a jubilats o menors de 26 anys. Per això, aquests viatgers han de comprar el bitllet cada vegada. El que es podria proposar és que poguessin comprar un número determinat de bitllets senzills de cop (20, 30 ó 50) amb la bonificació corresponent, sense cap tipus de caducitat (mentre sigui vàlid el perfil que els dóna dret al descompte)
Vos donc tot el meu suport per a que continueu treballant per a aconseguir un millor transport públic per als ciutadans de Mallorca.

vull un tren de Sóller útil

lluisa | 17/02/2010, 21:38

El transport ferroviari es en molta diferència el més sostenible i el més ecològic. A més també pot ser, el més puntual, el més eficient, el més útil i el de més capacitat de transport de persones. Amb el tren de Manacor durant molts d’anys, passà una cosa semblant al que ara passa amb el tren de Sóller, un sabotatge permanent per part de l’empresa per avorrir i desviar els usuaris cap els autobusos. La gent que viu en el corredor Palma – Port de Sóller té dret a gaudir de un transport ferroviari eficient. El que no hi ha dret es que l’únic important del tren de Sóller sigui el negoci que pretén l’empresa. Un negoci que té tota la pinta de ser fraudulent. El Tren de Sóller hauria de ser públic l’any qui ve i gràcies a una concessió de la Senyora Cabrer signat a l’any 2005 ja no ho serà durant 50 anys més.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb